Boer kerstmenu 2024
Een klassiek kerstmenu in een modern jasje
Ontdek de sfeervolle kersttafel van Boer, waar de warmte van ouderwetse gastvrijheid en culinaire verwennerij dit jaar samenkomen. Bij dit feestelijke menu ligt de focus op seizoensgebonden ingrediënten, waarmee we traditionele gerechten een nieuw leven inblazen met moderne twists.
Het Boer Kerstmenu biedt een overheerlijke avond voor iedereen. Of het nu een uitgebreid vijfgangendiner wordt, of simpel en snel: wij hebben alles in huis voor een geslaagde avond!
Direct bestellen? Onze bestellijst staat nu online.
Het Boer Kerstmenu 2024
Hieronder vind je ons kerstdiner 2024, samengesteld, uitgebreid getest én goedgekeurd door het gehele team van Boer! Wij hebben de beste vleesgerechten en vegetarische kerstrecepten van 2024 voor jou op een rijtje gezet. Alles erop en eraan: voor-, hoofd-, bij- en nagerechten. Je hoeft dus niet langer door alle recepten te scrollen om zelf iets samen te stellen!
Ben je toch nog op zoek naar iets anders? Wij hebben in de winkel een muur met nog veel meer kerstrecepten voor je klaarstaan. Gegarandeerd dat er iets tussen zit dus kom gezellig langs.
Appetizer: Terrine van prei met geitenkaas mousse
We openen het menu met een frisse terrine van prei met geitenkaas mousse. Dit voorgerecht is lekker én prachtig op het bord! Koud geserveerd en in combinatie met de mousse een ware smaaksensatie.
Voorafje: Wortelsoep met huisgemaakte saliepesto
De rijke smaak van deze wortelsoep in combinatie met de aromatische saliepesto met pistachenoten is gegarandeerd een succes! Deze soep is niet al te machtig en heerlijk winters, waardoor perfect in ieder kerstmenu past.
Tussengerecht: Tartaar van bospaddenstoelen met selderijboter
Het tussengerecht is onze favoriet van het jaar! Een heerlijke tartaar van bospaddenstoelen, die zeer rijk van smaak is door het gebruik van Miso pasta. Geserveerd met hazelnoten voor een bite en een selderijboter als een frisse tegenhanger. Lekker om te serveren met een boeren broodje.
Hoofdgerecht: Klassieke runderstoof van Mariëlle
Een klassieker die niet mag ontbreken: Runderstoof. Net zoals vorig jaar, maar dan weer net wat anders met een vernieuwd recept. Door smaakvol lokaal rundsvlees van Masseurs en lekkere rode wijn kan dit niet misgaan. Maak het gerecht helemaal af met onze huisgemaakte cranberry compote.
Hoofdgerecht: Pompoenrollade
Liever een vegetarisch hoofdgerecht? Ook daar hebben wij aan gedacht. Met hetzelfde wauw-effect slaag je zeker met deze pompoenrollade met een overheerlijke vulling van pistache, cranberry’s en linzen.
Bijgerecht: zoete aardappel tarte tatin
Deze tarte tatin is super simpel en altijd een succes! Door de zoetheid past het erg goed bij volle, hartige gerechten. Dit kan zowel worden geserveerd als bijgerecht of als tussengerechtje.
Bijgerecht: Fluffy aardappel-knoflook-kruiden brood
Een hartig plukbrood vol van smaak. De aardappel geeft het brood een bijzonder ‘fluffy’ textuur en warme smaak. Perfect als bijgerecht voor zowel de wortelsoep als de runderstoof, of een ander hoofdgerecht met een lekker sausje natuurlijk. Of bij een borrelplank!
Bijgerecht: Spruiten met pompoen en pecannoten (voorgesneden & Vacuüm)
Ovengroenten, voorgesneden en klaar voor gebruik. Ideaal, zo kun jij je focussen op de andere gerechten. Dit gerecht is verkrijgbaar in 500 gram en 1000 gram zakken, inclusief een zakje pecannoten.
Nagerecht: Zoete pompoentaart met pumpkin spice kruiden
Een heerlijke fluweelzachte taart gemaakt met pompoen en de Pumpkin Spice kruiden van de Green Gypsy. Zoet en smaakvol met de smeuïge structuur van cheesecake.
Nagerecht: stoofperencake met hele peertjes
Een klassieke boeren cake gecombineerd met huisgemaakte stoofpeertjes (alcoholvrij) en heerlijke kruiden. Lekker met een bolletje ijs of wat slagroom.