Gepofte zoete aardappel met parelcouscous
Dit heb je nodig 4 personen:
- 4 grote zoete aardappelen
- 120 gram parelcouscous
- 2 rode paprika’s
- 100 gram champignons
- 4 tenen knoflook
- 1 ui
- 4 takjes verse peterselie
- 10 gram pompoenpitten
- 400 ml bouillon
- Blok feta
Zo maak je het klaar:
Verwarm de bbq of de oven voor op 180°C. Prik met een vork in de lengte één lijn gaatjes in de bovenkant van de zoete aardappelen. Pak ze in aluminiumfolie in met een beetje olijfolie en gaar ze 45 tot 50 minuten of tot je met een mes door de zoete aardappel kunt glijden. Draai regelmatig om.
Maak de paprika’s, knoflook en uien schoon en snij in grove stukken. Snij de champignons in halve plakjes. Meng in een kom met olijfolie, peper en zout. Verdeel in een bbq rooster of grilpan met gaatjes. Niet aan het BBQ’en? Grill de groenten dan aan in een pan.
Breng een pan met water aan de kook en kook parelcouscous met het bouillonblokje gaar in ca. 9 minuten.
Snijd de gare zoete aardappel tot de helft in en breek open, haal een beetje van de binnenkant weg. Vul de aardappels met de parelcouscous en gegrilde groenten. Verkruimel de feta over de aardappelen. Hak de peterselie grof en verdeel dit samen met de pompoenpitten over de aardappelen