Weet wat je eet en waar het vandaan komt
Bij Boer zijn we ervan overtuigd dat de kwaliteit van ons eten een belangrijke rol speelt in onze levensstijl. Om die kwaliteit te begrijpen, willen wij de herkomst van een product weten. Onze zoektocht naar de beste versproducten voor onze winkel, de keuken en op jouw bord, starten we altijd lokaal. Want waarom zou je groenten en fruit van ver halen, als er binnen een straal van 30 kilometer zoveel mooie kwaliteitsproducten te vinden zijn?
Dit zijn de telers waarmee wij samenwerken:


Carlos Jansen
Als er iemand weet hoe je een smaakvolle tomaat teelt, dan is het de familie Jansen. Zij doen het namelijk al ruim 50 jaar. Losse tomaten, snoeptomaatjes, ze zijn er dagelijks mee bezig en ook nog eens op een zo duurzaam mogelijke manier. En wij zien natuurlijk het liefst dat iedereen in Roosendaal en omstreken proeft hoe lekker deze tomaten zijn.
Familie Goetstouwers
Teler: Miranda Goetstouwers
Plaats: Sprundel
Product: aardbeien
Al meer dan 20 jaar teelt agrarisch bedrijf Goetstouwers aardbeien in de volle Sprundelse grond. Sinds zij daar ook kassenteelt aan toevoegden, kunnen we van april tot december genieten van heerlijk verse zomerkoninkjes, zoals de Elsanta, Limalexia, Sonata en Sonsation.




Jan Klep
Teler: Jan Klep
Plaats: Oud Gastel
Product: o.a. bloemkool, romanesco
Familiebedrijf Klep in Oud Gastel teelt sinds 1984 groenten in de volle grond. ‘Vers en lokaal’ is onze gedeelde visie, vandaar dat de bloemkool in onze winkel al jaren van hun land komt. Inmiddels geldt dat ook voor prei, tuinbonen en romanesco.
Pascal Bastianen
Bastianen Fruit is een jong bedrijf met een frisse kijk op het telen van rode bessen. Hun Junifer-bessen zijn er vanaf mei tot en met juli. Daarna is het de beurt aan de Rovada, die houdbaar zijn tot en met april. Je ziet het, het hele jaar door van rode bessen genieten is mogelijk.




Corné Voesenek
Teler: Groentekwekerij De Nederheide
Plaats: Schijf
Product: andijvie, ijsbergsla, Chinese kool en prei
De andijvie , Chinese kool, ijsbergla en prei in onze winkel worden door Corné Foesenek geteeld op voor ons o zo familiare grond aan de Nederheide in Schijf. Door de verschillende groeiseizoenen hebben wij het hele jaar door verse groenten van deze lokale kwekerij in het assortiment.
Joël Roks
In het polderlandschap aan de rand van Fijnaart vind je Fruitbedrijf Roks. Daar telen zij met veel zorg en toewijding de lekkerste appelrassen. Wij halen er onze Elstar, Conference, Golden Deliciois, Goudrenet, Doyenne de Comice en Giesser Wildeman. Stuk voor stuk heerlijke lekkernijen die ze ook in hun eigen gezellige streekwinkel verkopen.




Jan Knook
Teler: M.T.S. Knook - Maas
Plaats: Willemstad
Product: aardappelen en uien
Onze aardappelen komen uit Willemstadse kleigrond. Maatschap Knook – Maas heeft heerlijke piepers om te koken, bakken of friet van te maken. In alfabetische volgorde: Agria, Bildstar, Bintjes, Doré en Frieslander bonken.
Alex Mies
Niets zo zalig als rabarber van eigen bodem van kwekerij Mies in Wouwse Plantage. Deze 100% rabarberteler laat de oogsten van verschillende rassen elkaar opvolgen gedurende het hele seizoen. En er komen steeds weer nieuwe soorten bij. Wist je dat rabarber heel goed is voor hart en bloedvaten?




Familie Vos
De aspergeteelt is al ruim een kwart eeuw een belangrijk onderdeel van het drukke akkerbouwbedrijf van de familie Vos aan de rand van Roosendaal. Door verschillende rassen en teelttechnieken, voorzien zij ons het hele seizoen door van voldoende asperges. En het oogsten geschiedt nog altijd met de hand.
Coen Martens
Teler: M.T.S. Martens - Goos
Plaats: Hoeven
Product: komkommers
Het grootste deel van het jaar is het bij de firma Martens komkommertijd. Van eind februari tot begin oktober telen zij in hun kassen prachtige komkommers. Daar komt nog heel wat bij kijken, en dat doen zij met plezier en toewijding.




Familie Siemons
Ongeveer 100.000 hennen hebben bij het legpluimveebedrijf van de familie Siemons hun thuis gevonden. In één van de oorspronkelijk eerste volièresystemen in deze regio kunnen de kippen heerlijk rondscharrelen, fladderen, stofbadderen, uitrusten en natuurlijk hun eitjes leggen. Kijk, zo komen wij dus aan onze blije eieren.
De zuidgeest
De overheerlijke kazen van de Zuidgeest worden met veel aandacht voor smaak en structuur gemaakt. Van jong en oude kaas, tot zelfs overjarig en veel verschillende kruiden varianten. Ze pekelen hun kazen 3 dagen, waardoor het zoutgehalte lager ligt en de echte kaassmaak goed naar voren komt. Dat is extra genieten!




Niek & Birgit
Teler: Zuivelhoeve zwanenburg
Plaats: Roosendaal
Product: Yoghurt, melk, karnemelk, hangop, roomboter
Niek en Birgit vormen op dit moment al de 5e generatie van de familie die op de boerderij rondloopt. Op de boerderij lopen ongeveer honderd koeien en kalfjes de hele dag vrij rond in het weiland of in de ligboxenstal. Ze hebben de hele dag beschikking tot vers voer en ze kunnen zich zelfs laten melken wanneer ze dat zelf willen.
Martijn & Loes
Maker: Brouwerij de Toekomst
Plaats: Fijnaart
Product: Bier, speciaalbier
Met een spontaan idee en een lang gekoesterde droom begonnen Martijn en Loes samen Brouwerij de Toekomst. Al vanaf het prille begin zijn hun bieren te vinden in onze winkel. Ondertussen zijn ze uitgegroeid tot een hoogwaardige en moderne brouwerij. Hun eigen Futurum bier is nog altijd ons favoriet.




Familiebedrijf Masseurs
Bij Masseurs in Oud-Gastel houden ze hun eigen runderen, die ze de tijd geven om natuurlijk op te groeien. De kalveren mogen 5 maanden bij de moeder blijven en krijgen daarna alle ruimte in grote stallen met volop stro en bewegingsvrijheid. Dit zorgt voor blijere koeien en extra mals vlees met een unieke volle smaak.
Mariëlle
Door Mariëlle haar verfijnde smaakkennis en haar ervaring als levensmiddelentechnoloog is zij in staat de meest buitengewoon smakelijke producten te creëren. ZoetZuur&Zout onderscheidt zich doordat ze voornamelijk werken met lokale producten uit Breda en omgeving die eigenlijk als overschot worden bestempeld. Gelukkig weet ZoetZuurZout daar de meest verassende en overheerlijke producten van te maken waardoor iedere kromme puntpaprika, elke te grote courgette of een restant aardbeien zich meer dan gewenst kan voelen!




Emmy
Van nougat heeft Emmy haar specialiteit gemaakt. Heerlijk zacht, puur en vol van smaak. En ook nog eens vol lokale producten! Gemaakt van Wouwse honing van imkerij Ceres, eieren van de Wouwse eierboer en ook de walnoten komen uit diverse Wouwse tuinen. Een nougat waar je geen genoeg van kunt krijgen!