Weet wat je eet en waar het vandaan komt

Bij Boer zijn we ervan overtuigd dat de kwaliteit van ons eten een belangrijke rol speelt in onze levensstijl. Om die kwaliteit te begrijpen, willen wij de herkomst van een product weten. Onze zoektocht naar de beste versproducten voor onze winkel, de keuken en op jouw bord, starten we altijd lokaal. Want waarom zou je groenten en fruit van ver halen, als er binnen een straal van 30 kilometer zoveel mooie kwaliteitsproducten te vinden zijn?

 

Dit zijn de telers waarmee wij samenwerken:

Boer Carlos Jansen - tomaten
Boer Carlos Jansen - tomaten

Carlos Jansen

Teler: Jansen Hoeven

Plaats: Hoeven

Product: tomaten (en in het seizoen rode en gele paprika's)

Als er iemand weet hoe je een smaakvolle tomaat teelt, dan is het de familie Jansen. Zij doen het namelijk al ruim 50 jaar. Losse tomaten, snoeptomaatjes, ze zijn er dagelijks mee bezig en ook nog eens op een zo duurzaam mogelijke manier. En wij zien natuurlijk het liefst dat iedereen in Roosendaal en omstreken proeft hoe lekker deze tomaten zijn.

Familie Goetstouwers

Teler: Miranda Goetstouwers

Plaats: Sprundel

Product: aardbeien

Al meer dan 20 jaar teelt agrarisch bedrijf Goetstouwers aardbeien in de volle Sprundelse grond. Sinds zij daar ook kassenteelt aan toevoegden, kunnen we van april tot december genieten van heerlijk verse zomerkoninkjes, zoals de Elsanta, Limalexia, Sonata en Sonsation.

Boer Goetstouwers - aardbeien
Boer Goetstouwers - aardbeien
Boer Jan Klep - kool div
Boer Jan Klep - kool div

Jan Klep

Teler: Jan Klep

Plaats: Oud Gastel

Product: o.a. bloemkool, romanesco

Familiebedrijf Klep in Oud Gastel teelt sinds 1984 groenten in de volle grond. ‘Vers en lokaal’ is onze gedeelde visie, vandaar dat de bloemkool in onze winkel al jaren van hun land komt. Inmiddels geldt dat ook voor prei, tuinbonen en romanesco.

Pascal Bastianen

Teler: Bastianen Fruit

Plaats: Wouw

Product: rode bessen

Bastianen Fruit is een jong bedrijf met een frisse kijk op het telen van rode bessen. Hun Junifer-bessen zijn er vanaf mei tot en met juli. Daarna is het de beurt aan de Rovada, die houdbaar zijn tot en met april. Je ziet het, het hele jaar door van rode bessen genieten is mogelijk.

Boer Pascal Bastianen - rode bessen
Boer Pascal Bastianen - rode bessen
Boer Corne Voesenek - sla-andijvie
Boer Corne Voesenek - sla-andijvie

Corné Voesenek

Teler: Groentekwekerij De Nederheide

Plaats: Schijf

Product: andijvie, ijsbergsla, Chinese kool en prei

De andijvie , Chinese kool, ijsbergla en prei in onze winkel worden door Corné Foesenek geteeld op voor ons o zo familiare grond aan de Nederheide in Schijf. Door de verschillende groeiseizoenen hebben wij het hele jaar door verse groenten van deze lokale kwekerij in het assortiment.

Joël Roks

Teler: Fruitbedrijf Roks

Plaats: Fijnaart

Product: appels (en in het seizoen pruimen)

In het polderlandschap aan de rand van Fijnaart vind je Fruitbedrijf Roks. Daar telen zij met veel zorg en toewijding de lekkerste appelrassen. Wij halen er onze Elstar, Conference, Golden Deliciois, Goudrenet, Doyenne de Comice en Giesser Wildeman. Stuk voor stuk heerlijke lekkernijen die ze ook in hun eigen gezellige streekwinkel verkopen.

Boer Joel Roks - appels
Boer Joel Roks - appels
Boer Veeke - champignons
Boer Veeke - champignons

Familie Veeke

Teler: Veeke Paddenstoelen

Plaats: Standdaarbuiten

Product: champignons

Sinds 1963 is familiebedrijf Veeke gespecialiseerd in het kweken van champignons. Al heel wat jaren terug stapten zij van machinaal over op handmatig oogsten. In hun kwekerij bootsen ze 156x per jaar de herfst na om jou het hele jaar door van topklasse champignons te kunnen voorzien. Ook uit deze kwekerij: portabella's, kastanjechampignons, oesterzwammen en shiitake.

René Potters

Teler: Potters

Plaats: Roosendaal

Product: tuinbonen, snijbonen

Wat goed is, hoeft niet van ver te komen. Daarom halen wij onze tuinbonen en snijbonen bij onze buren. De familie Potters levert daarnaast ook een van onze favoriete weekendkrachten voor in de winkel: Melanie.

Boer Rene Potters - snijbonen
Boer Rene Potters - snijbonen
Boer Jan Knook - aardappelen
Boer Jan Knook - aardappelen

Jan Knook

Teler: M.T.S. Knook - Maas

Plaats: Willemstad

Product: aardappelen en uien

Onze aardappelen komen uit Willemstadse kleigrond. Maatschap Knook – Maas heeft heerlijke piepers om te koken, bakken of friet van te maken. In alfabetische volgorde: Agria, Bildstar, Bintjes, Doré en Frieslander bonken.

Alex Mies

Teler: Rabarberkwekerij Mies

Plaats: Wouwse Plantage

Product: rabarber

Niets zo zalig als rabarber van eigen bodem van kwekerij Mies in Wouwse Plantage. Deze 100% rabarberteler laat de oogsten van verschillende rassen elkaar opvolgen gedurende het hele seizoen. En er komen steeds weer nieuwe soorten bij. Wist je dat rabarber heel goed is voor hart en bloedvaten?

Boer Alex Mies - rabarber
Boer Alex Mies - rabarber
Boer Michiel de Hoog - biologische groenten
Boer Michiel de Hoog - biologische groenten

Michiel de Hoog

Teler: Michiel de Hoog

Plaats: Kruisland

Product: diverse biologische groenten

In de Kruislandse polder teelt Michiel de Hoog kleinschalig en op duurzame wijze verschillende groenten zoals sperziebonen, doperwten, groene asperges, pompoenen en artisjokken. Zijn varkens lopen vrij rond en zorgen voor natuurlijke bemesting en bewerking van de grond. Michiel teelt niet alleen, hij is ook een zeer ervaren kok. En dat komt goed van pas in onze keuken.

Lydia Voorbraak

Teler: Voorbraak Kersen

Plaats: Oud Gastel

Product: kersen

Bij Voorbraak telen ze topkersen. Ze houden het graag biologisch en werken niet met kunstmest. Hun Kordia en Hertfort kersen zijn lekker groot en hebben een volle, zoete smaak. Heerlijk en super gezond. Deze delicatesse wordt natuurlijk met de hand geplukt. Op basis van hun kersen maken ze overigens ook chutney, sap, wijn en bier.

Boer Lydia Voorbraak - kersen
Boer Lydia Voorbraak - kersen
Boer Vos - asperges
Boer Vos - asperges

Familie Vos

Teler: Aspergekwekerij Vos

Plaats: Roosendaal

Product: asperges

De aspergeteelt is al ruim een kwart eeuw een belangrijk onderdeel van het drukke akkerbouwbedrijf van de familie Vos aan de rand van Roosendaal. Door verschillende rassen en teelttechnieken, voorzien zij ons het hele seizoen door van voldoende asperges. En het oogsten geschiedt nog altijd met de hand.

Coen Martens

Teler: M.T.S. Martens - Goos

Plaats: Hoeven

Product: komkommers

Het grootste deel van het jaar is het bij de firma Martens komkommertijd. Van eind februari tot begin oktober telen zij in hun kassen prachtige komkommers. Daar komt nog heel wat bij kijken, en dat doen zij met plezier en toewijding.

Boer Coen Martens - komkommer
Boer Coen Martens - komkommer
Boer Siemons - eieren - 1
Boer Siemons - eieren - 2

Familie Siemons

Teler: Pluimveebedrijf Siemons

Plaats: Roosendaal

Product: eieren

Ongeveer 100.000 hennen hebben bij het legpluimveebedrijf van de familie Siemons hun thuis gevonden. In één van de oorspronkelijk eerste volièresystemen in deze regio kunnen de kippen heerlijk rondscharrelen, fladderen, stofbadderen, uitrusten en natuurlijk hun eitjes leggen. Kijk, zo komen wij dus aan onze blije eieren.

Tom van Wezel

Teler: Kaasmakerij 't Wezeltje

Plaats: Rucphen

Product: kaas

Als je opgroeit tussen melkvee, kan kaasmaken zomaar van een hobby uitgroeien naar ene kleinschalige kaasmakerij. Dat is wat Tom Wezel min of meer is overkomen. Zijn professionele aanpak is kersvers, zijn kazen zijn jong en divers, met smaken zoals komijn, bieslook, fenegriek, pesto en sambal.

Boer Tom van Wezel - kaas - 1
Boer Tom van Wezel - kaas - 2