Kinderkookfeestje bij Boer

kinderkookfeestje bij Boer

Kinderkookfeestje van 2 uur

Kinderen gaan aan de slag met 1 recept. Ze krijgen uitleg over de ingrediënten die gebruikt worden en leren hoe je het makkelijkst de verschillende groenten schoonmaakt en snijdt. Samen maken we het gerecht en verpakken we het om mee te nemen naar huis. Mogelijke recepten: soep, pastasaus, appelmoes, stamppot.

Andere mogelijkheden qua invulling van de kinderkookworkshop: taart maken (appelplaatkoek/carrotcake/rode bieten brownie) en daarna 'taartmoment' met cadeautjes. Wat over is aan gebak kan dan alsnog mee naar huis worden genomen.

Prijs:
€ 23,50 p.p. (minimaal 8 kinderen)

Kinderkookfeestje van 3 uur

Kinderen gaan in tweetallen aan de slag met een recept en maken samen een diner, dat vervolgens gezamenlijk opgegeten wordt. De kinderen gaan zelfstandig aan de slag, maar worden begeleid bij het volgen van de recepten. De tafel wordt feestelijk gedekt en de gerechten worden per gang opgediend. Het menu is vrij in te delen.

Voorbeeldmenu 1

Voorgerecht:
bruschetta's

Tussengerecht:
soep (bijv. courgettesoep)

Hoofdgerecht:
pasta pesto

Nagerecht:
appelplaatkoek

Voorbeeldmenu 2

Voorgerecht:
soep (bijv. tomatensoep met ballen)

Hoofdgerecht:
kipnuggets + groentefrietjes uit de oven

Bijgerecht:
appelmoes

Nagerecht:
no bake cheesecake

Prijs:
€ 27,50 p.p. (minimaal 8 kinderen)

Er is onbeperkt water en limonade. Overige dranken (koffie, thee, frisdrank, fruitsap) zijn uiteraard aanwezig en kunnen bijbesteld worden. De kinderen krijgen alle recepten die ze maken mee naar huis.

Kinderkookclub Boer

Kinderkookclub bij Boer

Kookclub voor kids van 7 t/m 11 jaar (groep 4-8)

Op woensdagmiddag is er een kinderkookclub bij Boer. Elk seizoen bieden wij een blok van 6 gezellige, leerzame, smakelijke, gezonde en productieve kooklessen, waarbij de gerechten thuis kunnen worden geproefd, gegeten en nagemaakt.

De kooklessen zijn afwisselend (soort gerecht en ingrediënten) en hebben een opbouw in moeilijkheidsgraad. Op de laatste dag bereiden de kinderen hun eigen 4-gangendiner om dit daarna gezellig samen op te eten.

Praktische informatie

Thema: Lente, Zomer, Herfst of Winter
Wanneer: woensdag van 14.30 - 16.30 uur
Plaats: in de keuken van Boer
Prijs: € 125 voor 6 kooklessen
Deelnemers: minimaal 7, maximaal 10 kinderen

Losse Kinderkookles

Lijkt de kookclub je leuk, maar wil je eerst graag een keertje komen proberen? Of zou je graag met een vriend of vriendin een keer mee komen doen? Je bent van harte welkom! Je sluit dan met een losse les aan bij ons lopende blok van de kinderkookclub.

Prijs: € 22,50 voor 1 les
Plaatsen: per les maximaal 2 kinderen