Van de groenten van Van Overveld naar Boer, winkel van het land

Een stukje geschiedenis

Boer is van oudsher een familiebedrijf dat in de tweede helft van de vorige eeuw door Paul van Overveld senior wordt opgericht aan de Rucphensebaan in Roosendaal. De aardappelen en met name de sperziebonen zijn al snel in trek bij in opkomst zijnde supermarktketens. Vanaf de jaren ‘70 worden de eigen geteelde groenten ook rechtstreeks van land aan klant verkocht vanuit een winkeltje op het erf. Zoon Corné breidt het bedrijf in de jaren ‘90 verder uit. Het winkeltje verdwijnt dan een tijdje naar de achtergrond, om uiteindelijk door Corné’s vrouw Mariëlle in volle glorie te worden voortgezet. Ook de derde generatie Van Overveld maakt inmiddels deel uit van het team van Boer.

Heden

Boer anno nu is meer dan een plek om je groenten en fruit te kopen. In onze toegankelijke, eigentijdse winkel en de webshop vind je een ruim assortiment aan lokaal geteelde producten. In de professionele aangrenzende keuken wordt gekookt met verse seizoensproducten die in de winkel verkrijgbaar zijn. We zijn gul met tips en recepten, in de winkel en online.
Zowel particuliere als zakelijke klanten kunnen bij ons terecht. In de regio bezorgen we bestellingen en werkfruit aan de deur. En als er wat te beleven valt, zijn onze Boerbus en mobiele Boerbarretjes op locatie inzetbaar voor catering met een gezonde twist.

Visie

Klimaat, bodem en de seizoenen worden weer bepalend voor wat en hoe we eten. Daarom geloven wij in de kracht van samenwerking met lokale boeren en telers, die seizoensgebonden producten leveren. Ons doel is om met onze winkel hét verkooppunt te zijn voor telers en producenten in Roosendaal en omgeving. En in onze keuken willen we nog veel meer mensen inspireren om met de seizoenen mee te koken. Daarmee maken we van Boer een bijzondere plek, waar iedereen zich welkom voelt en elkaar kan vinden in een ontdekkingstocht naar het nieuwerwetse koken en eten.

Eigenaresse Mariëlle van Overveld

Team Boer - Mariëlle

Bij Boer zetten we alles in om je smaakpapillen te verleiden, zodat je zelf ervaart dat een gezonde levensstijl en lekker eten heel goed samen gaan. Meer weten over de mogelijkheden bij Boer? Laten we kennismaken!

Team van Boer

Het belangrijkste ingrediënt is ons team. Zonder hen waren we nergens. We zijn trots op het verschil dat we maken en samen streven we altijd naar verbetering!

Vrienden van Boer

Contact met Boer

Heb je een vraag of verbetersuggestie? Aarzel niet en neem contact met ons op. We horen graag van je en denken natuurlijk mee over een passende oplossing.