Fermenteren door Bas Toonen
Fermenteren
Leer fermenteren! Het is leuk, gezond, duurzaam en super lekker. Onder leiding van Bas Toonen gaan jullie drie weckpotten vullen om te fermenteren en wecken, helemaal naar eigen smaak en met zijn tips. Ondertussen kunnen jullie zijn eigen gefermenteerde producten proeven. Je leert de fijne kneepjes en kunt het direct thuis gaan toepassen.
Datum: vrijdag 15 november van 18:00-21:00
UITVERKOCHT!
Nieuwe datum volgt snel
Locatie: Boer, winkel van het land
Sushi Maken door Bas Toonen
Sushi maken
Ben je klaar om je innerlijke sushi-chef te ontdekken? Maak met verse vis, knapperige groenten en perfect gekookte rijst de lekkerste sushi! Je begint met het leren van de kunst van het bereiden van sushi rijst, ontdekt verschillende vullingen en smaken en oefent met het rollen van je sushi. Aan het einde van de workshop geniet je van je eigen gemaakte sushi. Nodig je vrienden uit en maak er een feestje van!
Meld je direct aan voor deze unieke workshop want vol = vol!
Datum: 13 december
Tijdstip: 18:00 – 21:00
UITVERKOCHT!
nieuwe datum volgt snel
Locatie: Boer, winkel van het land
Wild & Wijn Workshop
Wild & Wijn
De enthousiaste Jan Wolfert (Wolfert Homecooking) keert terug naar onze keuken voor de unieke workshop Wild & Wijn! Een dag vullende, unieke beleving.
We gaan koken, proeven, leren en ervaren, gezellig tafelen en vooral heel erg genieten voor de echte wild liefhebber of Bourgondiër! Na het kokerellen schuif je aan tafel voor een heerlijk wild-diner met bijpassende wijnen.
Datum: 17 november van 14:00 - 20:00 uur
Locatie: Boer, Winkel van het land
Koken met het seizoen
Koken met de seizoenen
Kook mee met de tijd van het jaar! Tijdens deze workshop duiken we in het seizoen en maken we verschillende gerechten met de producten van het moment.
Duur workshop: 3 uur
Datum: in overleg
Tijdstip: advies is rond 17.00 uur te starten
Deelnemers: minimaal 8
Borrelplank
Borrelplank
Het ziet er altijd zo gezellig uit: een mooie, goed gevulde borrelplank. In plaats van deze te vullen met kant-en-klare producten uit de supermarkt, maak je met een beetje moeite en fantasie zelf een smaakvolle borrelplank!
Tijdens deze workshop ga je aan de slag met verse en veelal lokale producten en lekkere recepten. Naast de welbekende borrelplank klassiekers zoals bruschetta's, gehaktballetjes en pesto maak je ook de wat minder bekende gerechtjes zoals gemarineerde aubergine, mini kaasfondue en gevulde dadels. Een goed gevulde plank met genoeg om te proeven!
Uiteraard sluiten we af met een gezamenlijke borrel.
Duur workshop: 3 uur
Datum: in overleg
Tijdstip: advies is rond 17.00 uur te starten
Deelnemers: minimaal 8
Franse slag
Koken met de Franse slag
We zijn (bijna) allemaal wel eens op vakantie geweest in Frankrijk. En wat smaakt het eten dan heerlijk. Wij gaan met jou op reis door de Franse keuken. Venkelsoep, ratatouille, poire Hélène en andere heerlijke gerechten met een Franse slag.
Duur workshop: 3 uur
Datum: in overleg
Deelnemers: minimaal 8
Taste the Waste - duurzaame kookworkshop!
Taste the Waste
Hoe gebruik je nu alle delen van jouw groenten op een verrassende en smaakvolle manier, zodat je zo min mogelijk weg hoeft te gooien? Wat kun je allemaal met schillen en restjes? En wat doe je met overrijpe groenten? Wij leren het je tijdens deze unieke, groene workshop! We gaan aan de slag met seizoensproducten en gebruiken alles van kop tot kont.
Duur workshop: 3 uur
Datum: in overleg
Deelnemers: minimaal 8
Kookworkshop met je eigen groep?
Onze keuken is ook te huur voor groepen die lekker samen willen koken of voor een kookworkshop op maat. We denken graag mee over lekkere recepten en verrassende ingrediënten. Neem contact op voor de mogelijkheden.