Broccoli taart met paprika en feta

Dit heb je nodig 3-4 personen: 

  • 1 stronk broccoli
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 4 eieren
  • 1 el tijm
  • 25ml slagroom
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 150 gram feta
  • 2 el olijfolie

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes.


Snipper de ui en de knoflook. Snijd de paprika in kleine blokjes. Fruit dit samen in de olijfolie aan. Roer de tijm erdoor. Voeg de broccoli en een scheut water toe en laat 4 minuten smoren.


Bestrijk de aubergine plakjes met olie en bestrooi met wat zout. Leg de aubergines op een ovenrooster en schuif ze in de oven voor 10 minuten tot ze licht verkleuren en zacht worden. Meng de couscous met de linzen, fijngesneden peterselie, eventueel kaneel en gehakte pistachenootjes.


Snijd de feta in blokjes. Bekleed een taartvorm met bladerdeeg. Vul met de broccoli en de feta. Klop de eieren los met de slagroom, breng op smaak met zout en peper. Giet in de taartvorm. Bak in 30 minuten gaar.

Deel dit recept: