Prei met mosterd dressing
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 1,5 kg prei
- 1 sjalot
- 4 el olijfolie
- 1 el dijonmosterd
- 1 tl tijm
- 50 gram hazelnoten
- 3 el rodewijnazijn
Zo maak je het klaar:
Verwarm de oven op 220 graden of steek lekker de BBQ aan. Snijd het groene deel van de preien af en verwijder de harde onderkant. Was de preien grondig en droog af. Wrijf de preien in met olijfolie en verdeel ze over een met bakpapier bekleed rooster of leg ze zo op de BBQ. Grill ze in circa 40 minuten in de oven of 30-40 minuten op de gill tot ze donkerbruin tot zwart en zacht zijn. Keer tussentijds om.
Snipper de sjalot. Maak de vinaigrette door de olijfolie, azijn, mosterd, tijm en sjalotten in een kom door elkaar te kloppen.
Snipper de sjalot. Maak de vinaigrette door de olijfolie, azijn, mosterd, tijm en sjalotten in een kom door elkaar te kloppen.
Laat de preien afkoelen en verwijder de buitenste droge / zwarte bladen. Serveer op een plank en schenk de vinaigrette dwars over de preien. Hak de hazelnoten en top de saus hier mee af.