Gegrilde aubergines met frisse hangop

Dit heb je nodig voor 4 personen: 

  • 2 aubergines
  • 1 granaatappel
  • 1 el limoensap
  • 2 takjes verse munt
  • 150 ml hangop
  • snufje komijnpoeder of kruiden naar smaak
  • peper en zout

Zo maak je het klaar:

Stook de BBQ warm of gebruik de oven op 200 graden. Snijd de aubergines doormidden. Snijd ze in met een scherp mes zodat er ruitjes ontstaan. Leg ze in een ovenschaal en bestrijk ze met olie. Bestrooi met een snuf komijn of andere kruiden, peper en zout. Bak ze ca. 40 minuten in de oven of 30 minuten op de bbq met de bovenzijde naar boven.


Meng de hangop met het limoensap. Haal de aubergines van de hittebron en laat even afkoelen. Leg ze op een bordje en schep een grote lepel hangop op de aubergine. Bestrooi ze met granaatappelpitten en steek er een plukje munt in.


Variatie opties
Gebruik een van de overheerlijke kruiden van de Green Gypsy! Probeer bijvoorbeeld eens de varianten ‘Marineer je Gek’ of ‘Shoarma kruiden’.


Deel dit recept: