BBQ spiesen waar je eindeloos mee kunt variëren

Dit heb je nodig voor 8 basis spiesen: 

  • 1 courgette
  • 1 punt paprika
  • 1 gewone paprika
  • 1 rode ui
  • 2 wortels
  • peper en zout
  • olijfolie
  • saté prikkers

    Pittige rode marinade:
  • halve ui
  • 1 teen knoflook
  • klein blikje tomatenpuree
  • theelepel cayenne peper
  • theelepel paprika poeder
  • halve tot hele theelepel chilivlokken
  • theelepel sojasaus

    Zachte knoflook marinade
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 2 theelepels peterselie
  • half bosuitje in dunne ringetjes

    Zoete ketjap marinade:
  • 100 ml ketjap manis
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 2 tenen knoflook geperst
  • eetlepel honing

Zo maak je het klaar:

Was de groenten en snijd in grove blokken. Pel de ui en snij in grove parten. Meng de groenten met de olijfolie, peper en zout en eventueel kruiden naar smaak (bijvoorbeeld de pittige rode marinade). En zet 30 – 60 minuten apart om te marineren. Prik de groenten om en om aan de saté prikkers. Bak ze de BBQ rondom in 4 tot 8 minuten gaar zacht.


Kruiden & marinades
Met kruiden kun je eindeloos variëren. Combineer bijvoorbeeld tijm met rozemarijn en salie. Of zet een van de heerlijke Green Gypsy kruiden in, zoals shoarma, knoflooksletten, spice it up, ras el hanout of kofte kruiden.


Variatie opties
Wil je een keer andere groenten? Wissel dan met aubergine, champignons, radijsjes, mais, tomaatjes, ananas, gemarineerde watermeloen, preistukjes en groene asperges. Ook kun je gemarineerde tofu of tempe gebruiken. Of maak het extra lekker met halloumi!

Veel BBQ plezier!


Deel dit recept: