Caprese van Portobello’s
Dit heb je nodig 2 personen:
- 4 portobello’s
- Bakje kruidenroomkaas
- 1 tomaat
- 1 kleine rode ui
- 4 tenen knoflook
- ¼ bosje tijm
- Paprika
- Courgette
- Aubergine
- ½ bosje verse peterselie
- Olijfolie
- Zout & peper
Zo maak je het klaar:
Leg tweemaal twee vierkante stukjes aluminiumfolie op elkaar. Ris van 2 takjes de tijm. Klop de roomkaas los met de losse tijm en vul de omgekeerde portobello’s met de kaas.
Maak de tomaat en rode ui schoon, snij doormidden en dan in dunne plakjes. Maak de knoflook tenen schoon en kneus deze met de platte kant van een mes tot ze openbarsten. Verdeel de tomaat, ui en knoflook over de folies en maal hier een beetje peper en zout overheen. Plaats hier de gevulde portobello’s op met de kaas kant naar boven, top af met een paar takjes tijm en besprenkel het geheel rijkelijk met olijfolie (vouw de randjes van het folie al iets omhoog). Draai de pakketjes dicht zoals een zakje.
Snij de paprika in reepjes, de aubergine en courgette in blokjes. Snij de peterselie fijn. Doe dit samen in een grote grillpan met olie of in een BBQ pan. Plaats de groenten en de portobello zakjes op een hete BBQ voor ongeveer 20 minuten tot alles mooi gaar is. Roer de groenten regelmatig om en plaats ze aan de rand als ze eerder klaar zijn.
Serveertip: serveer dit recept met een frisse gemengde salade.