Klassieke maiskolf van de BBQ
Dit heb je nodig 4 personen:
- 4 maiskolven
- 2 tl. Grof zeezout
- 100 gr roomboter
- Optioneel: kruiden naar smaak. Bijvoorbeeld Spice It Up van Green Gypsy
Zo maak je het klaar:
Je kunt de kolf ingepakt in aluminiumfolie direct op de BBQ leggen, of de gaar tijd verkorten door deze eerst te koken. Breng hiervoor een ruime pan water aan de kook. Verwijder de bladeren en draden van de maiskolf en kook de maiskolven ca 10 minuten. Giet af en laat iets afkoelen. Gril de voorgekookte mais op de barbecue of grilplaat voor 6 minuten rondom bruin. Besmeer de kolven rondom met de boter en een snufje zout.
Smeer de rauwe kolf rijk in met de boter en strooi hier wat zout overheen. Pak ze in aluminiumfolie in en grill ze afhankelijk van de hitte van de BBQ voor 30-40 minuten tot gaar en zacht. Test één kolf, indien nodig grill ze dan nog 10 tot 15 minuten extra.