Stamppotje van zoete aardappel en spinazie
Dit heb je nodig 4 personen:
- 3 grote zoete aardappels, geschild en in grove stukken
- 1 zak spinazie
- 300 gram champignons
- 2 uien
- Handje pecannoten
- Scheutje sojasaus
Zo maak je het klaar:
Zet een pan kokend water op en doe hier je zoete aardappelblokjes in. Voeg een snuf zout toe en kook zo’n twintig minuten totdat de aardappel superzacht is en je er heel makkelijk met een vork in kunt prikken.
Snijd de champignons en uien in grove ringen/plakjes. Bak eerst de champignons voor een aantal minuten tot ze vocht zijn verloren. Voeg de uien toe met een scheutje olie en bak dit op matig tot hoge temperatuur tot de ui begint te karamelliseren. Voeg een scheutje sojasaus toe en draai het vuur zacht.
Bak de spinazie kort in een koekenpan met wat olie tot deze slinkt. Breng op smaak met peper en zout.
Zodra de aardappels klaar zijn giet je ze af, maar bewaar je een scheutje van het kookvocht. Prak de aardappel fijn en voeg een scheutje kookvocht, een scheutje olijfolie en wat peper en zout toe. Maak er een lekkere smeuïge massa van. Roer nu de spinazie er door. Verdeel over de borden en top af met het champignons uienmengsel.