Soep van gele paprika’s

Dit heb je nodig 4 personen: 

  • 4 gele paprika’s
  • 2 tenen knoflook
  • 1 liter bouillon
  • 2 sjalotjes
  • Handjevol selderij
  • 2 tl garam marsala ( of kerrie)
  • 1/2 rode peper
  • Crème fraîche
  • Peper en zout

Zo maak je het klaar:

Rooster de paprika’s onder een hete grill of op het fornuis.

Een kleine tip, leg de geroosterde paprika’s in een plastic zak en sluit deze even af. Dit maakt dat je het vel beter kunt verwijderen.

Verwijder de vellen van de paprika’s en snij ze in blokjes.

Hak de knoflook en de peper fijn en snipper de sjalotten. Fruit dit aan in wat olijfolie. Voeg vervolgens de paprika toe en fruit deze ook even aan.

Voeg de garam marsala toe en meng het geheel onder voortdurend roeren goed door elkaar. Doordat je de kruiden meebakt, komt de smaak extra goed naar boven. Dit heet met een mooi woord myoteren.

Voeg de bouillon toe en de selderij en laat het geheel ongeveer 10 minuten licht koken.Pureer de soep fijn en breng deze op smaak met peper en zout. Voeg tot slot wat crème fraîche toe en serveer de soep met brood.

Bron: www.uitpaulineskeuken.nl


Deel dit recept: