Feelgood Wraps met kruidige linzenballetjes

Dit heb je nodig 2-3 personen: 

  • 4 wrap
  • 200 gram gedroogde groene linzen
  • 3 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 3 tl shoarmakruiden van Green Gypsy
  • Blikje tomatenpuree
  • 20 gram meel
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 3 grote waspenen
  • 1 kropje little gem
  • 2 puntpaprika’s
  • Kleine rode ui
  • Knoflooksaus

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een pan met water aan de kook. Kook de linzen 20-25 minuten tot ze nog net een bite hebben en laat ze een kwartiertje uitlekken.

Stop de linzen met uitgeperste knoflook, ui, de kruiden, tomatenpuree, het meel, een klein beetje

olijfolie en peper en zout in een keukenmachine en maal dit tot een

kruiden, tomatenpuree, het meel, een klein beetje olijfolie en peper en zout in een keukenmachine en maal dit tot een dikke pasta. Dit gaat het beste met een pulseerstand.

Schep balletjes van het mengsel met twee lepels en leg ze op een bakplaat. Bak de balletjes ongeveer 30 minuten bruin en krokant van buiten.

Snijd ondertussen de groenten fijn en rasp de worteltjes voor op de broodjes.

Maak eventueel verse knoflooksaus door een bakje slagroom op te kloppen en te mengen met een flinke lepel mayonaise, vers gesneden peterselie en 5 tenen verse knoflook.

Haal de balletjes uit de oven en schuif nu de wraps er in om ze in een aantal minuten warm en gaar te maken. Dit kan eventueel ook even in een koekenpan. Vul nu de wraps met de groentes en de linzenballetjes.  


Deel dit recept: