Oesterzwam-kebab spiesen
Dit heb je nodig voor 2 personen:
- 500 gram oesterzwammen
- 1 rode ui
- 4 el olijfolie
- 1 tl shoarmakruiden Green Gypsy
- 2 el sojasaus
- 1 el ketchup
- 1 el honing
- 4 pitabroodjes
- 1 minikomkommer
- 1 rode paprika
- 100 gram cherrytomaatjes
- paar blaadjes sla
- Saus naar smaak
- 2 stalen bbq spiesen
Zo maak je het klaar:
Verwarm de bbq en gebruik indirecte hitte van de kolen.
Scheur de oesterzwammen in stukken. Meng de ketchup, sojasaus, honing en kruiden met de olie tot een marinade. Leg de oesterzwam stukken hier in en marineer voor 30 minuten. Snijd de rode ui in grove stukken.
Snijd de groenten in stukken en serveer als salade met de pitabroodjes. Je kunt de oesterzwammen nu van de spiesen afsnijden alsof het kebab is!
Rijg de gemarineerde oesterzwammen aan de spies met om en om de uien. Bak de spiesen gaar op de bbq en blijf regelmatig draaien voor 4 tot 6 minuten. Steek de spies bij voorkeur rechtop in een houten plank en serveer met de pitabroodjes en salade. Maak het extra lekker met een beetje van je favoriete saus.
bbq, grillen, oesterzwam, shoarma, spies