Kerrie knolselderijsoep met appel
Dit heb je nodig:
- 2 el boter
- 2 uien, in grove stukken
- 4 el kerriepoeder
- 600 g knolselderij, geschild, in grove stukken
- 500 g wortelen, in grove stukken
- 1 pastinaak, in grove stukken
- 2 aardappelen geschild, gehalveerd
- Steeltjes van ½ bosje koriander
- 2 l groentebouillon
- 500 g appels, geschild, klokhuis verwijderd, in partjes
- 1 duimgroot stuk gember, geschild en in stukjes
- 1 rode Spaanse peper, fijngehakt
Zo maak je het klaar:
Verhit de helft van de boter in een grote soeppan en fruit hierin de ui samen met de kerrie. Roer de knolselderij, wortel, pastinaak, aardappelen en koriandersteeltjes erdoorheen. Overgiet met de bouillon en laat 30 minuten koken op hoog vuur.
Haal de soeppan van het vuur en voeg de appel, gember en Spaanse peper toe.
Pureer de soep tot een glad geheel en zeef hem voor een fluweelzacht effect.
Bron: Soepbijbel, Heleen Timmermans