Harira soep
Dit heb je nodig:
400g kikkererwten (1 dag vooraf weken in ruim water)
400g tomaten (in blokjes)
1 ui
1 wortel
2t knoflook
2cm gember
1el paprikapoeder
1el kurkuma
1el komijnzaad
1tl chilivlokken
2 bouillonblokjes
100g rode linzen
1 blikje Tomatenpuree Handje verse koriander
Zo maak je het klaar:
Begin met een pan met water aan de kook te brengen en voeg hieraan de geweekte kikkererwten. Kook de erwten 30 tot 40 minuten. Giet af en zet apart.
Snijd de ui in dunne ringen. Verwarm een scheut olie in een pan en karamelliseer hierin de uienringen voor ongeveer 6 minuten.
Snijd ondertussen de knoflook, wortel en gember in kleine stukjes. Voeg dit samen met de kurkuma, komijnzaad, chilivlokken, paprikapoeder en de tomatenpuree bij de ui. Bak voor een minuutje mee.
Voeg de tomaten, linzen, bouillonblokjes en 1 ltr. water toe. Breng dit aan de kook en laat de soep 15 minuten op laag vuur koken. Roer ¾ van de gekookte erwten door de soep en pureer het geheel met een staafmixer.
Roer de rest van de erwten erdoor en garneer met koriander.
Allergeneninformatie: groentebouillonblokje bevat selderij en kan sporen bevatten van melk, soja, vis en eieren (afh. van het merk).