Harira soep

Dit heb je nodig:

400g kikkererwten (1 dag vooraf weken in ruim water)

400g tomaten (in blokjes)

1 ui

1 wortel

2t knoflook

2cm gember

1el paprikapoeder

1el kurkuma

1el komijnzaad

1tl chilivlokken

2 bouillonblokjes

100g rode linzen

1 blikje Tomatenpuree Handje verse koriander

Zo maak je het klaar:


Begin met een pan met water aan de kook te brengen en voeg hieraan de geweekte kikkererwten. Kook de erwten 30 tot 40 minuten. Giet af en zet apart.


Snijd de ui in dunne ringen. Verwarm een scheut olie in een pan en karamelliseer hierin de uienringen voor ongeveer 6 minuten.


Snijd ondertussen de knoflook, wortel en gember in kleine stukjes. Voeg dit samen met de kurkuma, komijnzaad, chilivlokken, paprikapoeder en de tomatenpuree bij de ui. Bak voor een minuutje mee.


Voeg de tomaten, linzen, bouillonblokjes en 1 ltr. water toe. Breng dit aan de kook en laat de soep 15 minuten op laag vuur koken. Roer ¾ van de gekookte erwten door de soep en pureer het geheel met een staafmixer.


Roer de rest van de erwten erdoor en garneer met koriander.

Allergeneninformatie: groentebouillonblokje bevat selderij en kan sporen bevatten van melk, soja, vis en eieren (afh. van het merk).

Geplaatst in , ,

Deel dit recept: