Couscous met gegrilde groenten
Dit heb je nodig:
350g couscous
1 aubergine
1 courgette
4 tomaten
1 bosui
1t knoflook, gesnipperd
1 ltr. groentebouillon
1el karwijzaad
200g fetakaas
Olijfolie
Peper en zout
Zo maak je het klaar:
Strooi de couscous in een grote schaal. Schenk hier de gekookte groentebouillon (ongeveer 1 ltr) over tot 3 cm boven de couscous. Dek de schaal af met een deksel of huishoudfolie.
Snijd de aubergine in blokjes en de courgette in halve maantjes. Wok deze in een beetje olijfolie met de knoflook en karwijzaad in ongeveer 10 minuten gaar.
Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes en de bosui in ringen. Roer met een vork de couscous los. Voeg de gebakken groenten toe en schep op. Voeg nu de koude groenten toe en verkruimel de feta hierover. Breng verder op smaak met peper en zout.
Voor het serveren druppel je er nog wat olijfolie over. Tip: heerlijk met een groene frisse salade.