Rode currysoep met paksoi en sugar snaps

Dit heb je nodig voor 4 personen: 

  • 1 grote paksoi
  • 250 gram sugar snaps
  • 150 gram taugé
  • 2 tenen knoflook
  • paar takjes koriander
  • 2 rode uien
  • 2 stengels cirtroengras
  • 800 ml kokosmelk
  • 100 gram rode currypasta
  • 200 gram rijstnodles
  • Optioneel: 200 gram gamba’s

Zo maak je het klaar:

Snipper de uien en knoflook fijn. Verhit wat wokolie in een pan en bak hier de ui in aan. Kneus de citroengras en voeg deze samen met de knoflook en currypasta toe. Bak dit 1 minuut mee tot het heerlijk begint te ruiken.


Voeg de kokosmelk en 800 ml water toe en breng zachtjes aan de kook. Laat het 5 tot 10 minuten pruttelen.


Snijd de paksoi in dunne ringetjes en het blad fijn en voeg deze samen met de sugar snaps en rijstnoedels toe aan de pan.


Verwijder voor het serveren de citroengras uit de pan. Garneer op het bord met de taugé en fijngesneden koriander.

Deel dit recept: