‘Oude Wijvensoep’ – Carnaval soep

Dit heb je nodig: 

  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 prei
  • 2 stengels bleekselderij
  • 500 gram tomaten
  • 200 gram gedroogde witte bonen (10 uur geweld)
  • 1 L water
  • 3 bouillonblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 el bruine suiker
  • 500 gram rundergehakt
  • Optioneel: 1 rookworst

Zo maak je het klaar:

Rul het gehakt gaar. Snijd de groenten fijn en bak deze een paar minuten mee bij het gehakt. Voeg dan de tomatenpuree toe, de witte bonen en de bouillonblokjes. Gaar dit 3 minuten mee voordat je de bouillon toevoegt. Voeg tot slot suiker toe aan de soep.


Laat de soep minimaal 45 min garen tot alle groenten zo zacht zijn dat je ze zelfs zonder kunstgebit kunt eten. Voeg tot slot plakjes verse rookworst toe. Verwarm deze mee voor het serveren.


Alaaf!

Alaaf!

Geplaatst in , ,

Deel dit recept: