Black bean Shakshuka met zoete aardappel frietjes

Dit heb je nodig voor 2 personen: 

  • 1 grote zoete aardappel
  • 200 gram gedroogde zwarte bonen
  • 1 grote ui
  • 3 st knoflookteen
  • Rode + gele paprika
  • 600 gram tomaten
  • 4 eitjes
  • 3 tl paprikapoeder + 1 tl komijnpoeder
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je het klaar:

Voorbereiding:

Week de bonen 8 uur in ruim water.

Kook de geweekte zwarte bonen ca. 1,5 uur op laag vuur totdat ze zacht zijn.


Verwarm de oven voor op 230 °C. Schil de zoete aardappelen, snijd in dikke frites en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ruim met zonnebloem olie en schep om, zodat alles gelijkmatig is verdeeld. Bak de frites in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar. Schep elke 10 min. om.


Snijd ondertussen de ui fijn en fruit aan in een diepe koekenpan. Snijd ondertussen de paprika’s in reepjes en hak de knoflook fijn. Bak dit een aantal minuten mee met de uien, samen met de kruiden. Hak de tomaten fijn en voeg toe aan de pan. Laat het geheel 20 minuten pruttelen totdat de tomaten uit elkaar vallen. Voeg de gekookte zwarte bonen toe en roer nog eens goed door.


Maak 4 kuiltjes in de pan en breek boven ieder kuiltje een ei. Gaar de eieren door op laag vuur met de deksel op de pan tot de bovenkant wit is. Serveer de shakshuka in de pan met de zoete aardappelfrietjes ernaast om mee te dippen.

Geplaatst in ,

Deel dit recept: