Dahl met geroosterde bloemkool
Dit heb je nodig voor 2 personen:
- 1/2 bloemkool, in roosjes
- 250 gram rode linzen, afgespoeld
- 1 ui, in ringen
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 10 gram verse gember, fijngehakt
- 1 el kruidenmix
- 400 ml tomaten passata
- 500 ml groenten bouillon
- 1 el olijfolie
- 2 takjes koriander
Zo maak je het klaar:
Verwarm de oven op 200°C. Verhit in een pan met een eetlepel olie. Fruit de ui en gember op laag vuur rustig aan. Voeg na 2 minuten de knoflook specerijen toe en blijf even roeren.
Blus af met de tomatenpassata en de groentebouillon. Voeg de linzen toe. Breng aan de kook en kook de linzen in 15-20 minuten rustig gaar. Spreid ondertussen de bloemkoolroosjes uit op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel ruim met olijfolie, peper en zout en rooster in de oven tot ze goudbruin, gaar en een beetje knapperig zijn.
Proef de dahl als de linzen helemaal zacht zijn en uit elkaar vallen. Breng eventueel op smaak met citroen, peper en/of zout. Je kunt kiezen om er meer water aan toe te voegen om een soep te maken, of het een dikke stoof te laten.
Serveer de dahl warm met de geroosterde bloemkool erop en garneer met koriander.
Heerlijk met flatbread of naanbrood.