Griekse salade met limabonen (Gigantes)

Dit heb je nodig (3-4 personen): 

  • 150 gram gedroogde limabonen (Vooraf weken!) of 400 gram gekookt uit blik.
  • 1 grote rode ui
  • 2 paprika’s, rood en geel
  • 1 komkommer
  • 300 gram tomaten
  • Sap van halve citroen
  • ½ bosje verse peterselie
  • ½ tl paprikapoeder + ½ tl kaneel
  • Optioneel: blok fetakaas & olijven
  • Griekse Olijfolie
  • Zout naar smaak

Zo maak je het klaar:

Week de limabonen 8 uur vooraf in warm water en kook de bonen in ongeveer 60 minuten gaar. Laat goed uitlekken, meng met een beetje olijfolie en de paprikapoeder en kaneel. Laat even marineren.


Snijd de rode ui in dunne halve ringen, de paprika’s in halve reepjes. Haal de zaadjes uit de komkommers en snijd in halve maantjes. Snijd de tomaten in partjes. Meng alle groentes door elkaar met een scheutje olijfolie en een beetje zout. Laat even staan.


Hak de peterselie fijn. Giet van de gemengde groenten voorzichtig het vocht af. Meng alles door elkaar en serveer in een grote schaal met wat citroensap.


Tip van Boer: Voeg wat verse feta en olijven toe en serveer met een stokbroodje.

Smakelijk!

Deel dit recept: