Zoete aardappel soep met broccoli en ras el hanout

Dit heb je nodig 4 personen: 

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2-3 zoete aardappels (ca 550 gr) geschild en in stukjes van 2 cm
  • 750 ml groentebouillon
  • Een halve broccoli (+/- 200 gr) in stukken, de steel is ook eetbaar
  • 2 tl ras el hanout kruiden van Green Gypsy

Zo maak je het klaar:

Verhit de olie en fruit daarin de uisnippers in 5-7 min zacht. Bak de knoflook 2-3 min mee, voeg de zoete aardappels en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat 15 min koken tot de aardappelstukjes zacht zijn. Stoom de broccoli 3-5 min. Mix het zoete aardappelmengsel met de broccoli in een keukenmachine of met de staafmixer. Verwarm de soep en roer er voor het serveren eventueel de ras el hanout door.

Bron:www.jamiemagazine.nl


Deel dit recept: