Zoete aardappel soep met broccoli en ras el hanout
Dit heb je nodig 4 personen:
- 1 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, geperst
- 2-3 zoete aardappels (ca 550 gr) geschild en in stukjes van 2 cm
- 750 ml groentebouillon
- Een halve broccoli (+/- 200 gr) in stukken, de steel is ook eetbaar
- 2 tl ras el hanout kruiden van Green Gypsy
Zo maak je het klaar:
Verhit de olie en fruit daarin de uisnippers in 5-7 min zacht. Bak de knoflook 2-3 min mee, voeg de zoete aardappels en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat 15 min koken tot de aardappelstukjes zacht zijn. Stoom de broccoli 3-5 min. Mix het zoete aardappelmengsel met de broccoli in een keukenmachine of met de staafmixer. Verwarm de soep en roer er voor het serveren eventueel de ras el hanout door.
Bron:www.jamiemagazine.nl