Roergebakken spitskool met shiitake, peultjes en een eitje
Dit heb je nodig 2-3 personen:
- 300 gr rijst
- 100 gr peultjes
- 125 gr shiitake
- 1 rode peper
- 1 limoen
- 4 eieren
- 1 spitskool
- 3 bosuitjes
- 2 tenen knoflook
- 3 tl curry madras kruiden
- 300 gr rijst
- 1 el sojasaus
- 4 el pindakaas
- Olie
Zo maak je het klaar:
Snijd de spitskool in dunne reepjes, de bosui in ringen, de rode peper en knoflook fijn. De shiitake in plakjes.
Kook de rijst volgends de verpakking. Kook de eieren in 7 minuten hard en laat deze schrikken in koud water.
Verhit een scheutje olie in een ruime bak pan. Bak de bosui, rode peper en knoflook een paar minuten op middelhoog vuur.
Voeg de spitskool doe en roerbak tot deze licht begint te kleuren. Doe de shiitake erbij en bestrooi met de curry madras kruiden.
Schep goed om en bak nog 2 minuten. Voeg de peultjes en sojasaus toe en roerbak nog 3-4 minuten tot de groenten beetgaar zijn.
Meng de pindakaas met het limoensap en 100 ml water en breng aan de kook in een apart pannetjes. Laat het al toerend inkoken tot een dunne saus en breng op smaak met een beetje zout.
Pel de eieren en halveer ze. Serveer de witte rijst met de gewokte groenten en dresseer het gerecht met de pindasaus en leg op elk bord een gehalveerd eitje.
Bron: Uit Paulines keuken
Dit is gebaseerd op een van de favoriete recepten van een vaste klant bij ons in de winkel. Super leuk om dit met jullie te kunnen delen als vegatas deze week!