Prei soep met boerenkool

Dit heb je nodig 4 personen: 

  • 400g prei
  • Olijfolie
  • 400g aardappelen
  • 1,5 liter groenten
  • 300g boerenkool

Zo maak je het klaar:

Maak de prei schoon, snijd ze in dunne ringen en zet ze met 1 eetl olijfolie in een grote braadpan op een matig vuur.

Blijf 10 minuten roeren.

Was ondertussen de aardappelen, snijd ze in dunne plakjes (met schil voor extra voedingswaarde) en roer ze door de prei. Giet de bouillon erbij en laat het geheel 15 minuten flink koken.

Verwijder de harde steeltjes van de boerenkool en kook de blaadjes de laatste 5 minuten met het deksel op de pan mee.

Giet de inhoud van de pan voorzichtig, in porties, in een blender. Druk het deksel stevig aan, leg er een

theedoek overheen, houd hem vast, en hak er een gladde soep van.

Met de staafmixer kan ook. Dan wordt hij iets minder glad.

Proef en breng op smaak.

Bron: Jamie Olivier


Deel dit recept: