Venkelsalade met sinaasappel

Dit heb je nodig: 

  • 1 grote venkelknol
  • 3 sinaasappels
  • 2 eetl. Witte wijn azijn
  • 1 flinke theelepel dijon mosterd
  • 4 eetl. Olijfolie
  • 1 kleine rode ui
  • Enkele takjes munt

Zo maak je het klaar:

Neem het groen van de venkel en houdt dit apart. Was de knol, droog hem en schaaf de venkel (in de lengte) in dunne plakken. Leg ze dakpansgewijs op een schaal.


Schil de sinaasappels dik af en snijd ze in mooie plakken. Vang uitlekkend sap op. Meng dit met azijn  en mosterd en schenk hier al roerend de olie bij. Meng tot een gladde dressing; breng op smaak met zout en peper.


Pel de ui en snijd deze (eventueel op de mandoline) in mooie plakken. Haal de ringen uit elkaar. Bedruppel de venkel met de helft van de dressing. Verdeel de sinaasappel en de ui hierover.


Pluk het venkelgroen in kleine stukjes en hak de munt grof. Strooi over de salade en bedruppel met de rest van de dressing. Bestrooi eventueel extra met versgemalen peper.


Bron: wat eten we vandaag? Janny van der Heijden.

Geplaatst in , ,

Deel dit recept: