Vegetarische bourguignon met linzen

Dit heb je nodig: 

  • 2 uien
  • 2t. knoflook
  • 200g linzen
  • 1 winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 prei
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 400 ml groentebouillon
  • 100 ml rode wijn
  • 1 laurierblad
  • 2 takjes tijm
  • peper en zout

Zo maak je het klaar:

Snijd de ui in halve ringen, de wortel, prei en bleekselderij in plakjes en hak hak de knoflook fijn. Halveer de champignons door de helft of door vieren. Verhit een hapjespan met olijfolie en bak de ui 2 minuten aan.


Voeg de wortel, bleekselderij, laurierblad, knoflook en 1 takje tijm toe en bak 5 minuten aan. Vervolgens voeg je de prei, champignons en tomatenpuree toe. Bak 5 minuten mee en voeg nu de rode wijn toe. Roer goed door en laat al roerend een paar minuten zachtjes koken, totdat de wijn bijna is verdampt. Tenslotte de bouillon, nog een takje tijm en de linzen toevoegen.


Laat alles 20 min zachtjes pruttelen tot de linzen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. Vergeet niet het laurierblad eruit te halen voordat je de vegetarische Bourguignon op de borden schept en garneer met nog wat verse tijm.


Bron: Feel good by Food

Geplaatst in ,

Deel dit recept: