Ratatouille met krieltjes en frisse dip

Dit heb je nodig: 

  • 1 kg krieltjes met schil
  • 2 courgettes
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 2 uien
  • 4 tomaten
  • 5 tenen knoflook
  • Rozemarijn
  • 2-3 tl. tijm
  • 150 gram hangop
  • 2 el. Skinny Dipping kruiden van Green Gypsy
  • Olijfolie
  • Zeezout grof
  • Peper

Zo maak je het klaar:

Kook de krieltjes 4 minuten. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de krieltjes doormidden en snijd vervolgens de courgettes, aubergine, paprika, uien en de tomaten in blokjes of plakjes. Leg alle groenten in de ovenschaal.


Neem 5 tenen knoflook en druk deze met de handpalm open en verspreid deze over de schaal. Dit mag gewoon met schil.


Besprenkel de groenten met olijfolie. Trek wat blaadjes rozemarijn los van de takjes en strooi deze over de groenten. Voeg ook de tijm toe.


Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak deze 25-35 minuten in de oven onder aluminiumfolie. Haal de laatste 15 minuten de folie van de ovenschaal en meng de groenten goed.


Voeg de kruiden naar smaak toe aan de hangop voor een lekkere frisse dip.

Geplaatst in ,

Deel dit recept: