Komkommersoep

Dit heb je nodig: 

  • 2 komkommers
  • 2 sjalotjes 
  • 1l groentebouillon  (of kip)
  • 1t knoflook
  • ½ bakje tuinkers
  • 1 kleine aardappel voor de binding
  • Peper en zout
  • olijfolie
  • optioneel: creme fraiche

Zo maak je het klaar:

Komkommers schillen, in lengte halveren en zaadjes eruit schrapen. Komkommers in blokjes snijden. Sjalotjes pellen en snipperen. In een pan olijfolie verhitten.


Sjalotje met het teentje knoflook ca. 2 minuten bakken. Komkommerblokjes in de pan en kort meebakken. Bouillontablet erboven verkruimelen. Voor de binding een kleine aardappel in blokjes toevoegen. Een  liter water aan de kook brengen en het komkommermengsel toevoegen en ca. 10 minuten zachtjes laten koken. Soep met de staafmixer pureren.


Eventueel de creme fraiche erdoor roeren en soep opnieuw verwarmen , en nog even met de staafmixer erdoor heen voor een gladde emulsie. Op smaak brengen met zout en peper. Soep over vier kommen verdelen en garneren met een toefje tuinkers. Ook lekker voor een ‘bite’ om een fijn gesneden lente-uitje over ’t soepje te strooien.


Allergeneninformatie: groentebouillonblokje bevat selderij en kan sporen bevatten van melk, soja, vis en eieren (afh. van het merk). Creme fraiche bevat lactose

Geplaatst in ,

Deel dit recept: