Asperge-preisoep

Dit heb je nodig: 

  • 500g witte asperges
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 2 aardappels
  • Vers gemalen peper
  • Evt. peterselie en lente-ui

Zo maak je het klaar:

Snijd de ui en het witte deel van de prei in dunne schijfjes. Stoof ze voor ca 10 minuten in wat olijfolie op een zacht vuur in een grote pan.


Schil ondertussen de asperges en snijd het houterige uiteinde af. Snijd de asperges in stukken en leg de toppen aan de kant.


Doe de bouillon in de pan. Voeg hier de schil en uiteinden van de asperges toe en breng aan de kook. Laat een half uurtje koken en schep vervolgens de schillen en asperge-uiteinden eruit.


Schil ondertussen de aardappels en snijd deze in schijfjes Doe de (goede) aspergestukjes (niet de toppen) in de bouillon. Voeg de ui, prei en aardappels toe. Laat 20 minuutjes zachtjes  koken.


Pureer met de staafmixer of in een keukenmachine. Voeg de aspergetoppen toe en laat nog5-10 minuten doorkoken. Serveer met verse peterselie, lente-ui en versgemalen peper.


Bouillon(blokjes): selderij en sporen van lactose, soja, vis en eieren (afh. van het merk)

Geplaatst in ,

Deel dit recept: