Zalmpakketjes met asperges en feta

Dit heb je nodig: 

  • 500g witte asperges
  • 250g troscherry tomaatjes
  • 1 rode ui
  • Olijfolie
  • Rodewijnazijn
  • Toscaanse kruiden
  • Zalmfilet
  • Feta kaas
  • Bakpapier
  • Peper en zout

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Kook de asperges 5 min. Neem ze met een schuimspaan uit de pan.


Halveer ondertussen de tomaten en snijd de ui in flinterdunne halve ringen. Schep om met de olie, azijn, kruiden, peper en eventueel zout. Snijd de zalm in 4 gelijke stukken. Neem 4 vellen bakpapier. Verdeel hierover de asperges, zalm en het tomaten-uimengsel en bestrooi met peper. Verkruimel de witte kaas erover.


Vouw het bakpapier losjes dicht tot pakketjes (en papillotte). Zie onderstaande afbeeldingen. Leg op een bakplaat en bak de pakketjes ca. 15 min. in het midden van de oven. Verdeel de pakketjes over 4 borden en serveer. Vouw de pakketjes aan tafel open.

EET SMAKELIJK!

Geplaatst in ,

Deel dit recept: