Thaise pompoensoep van Mees

Dit heb je nodig: 

  • 1 flespompoen (850g)
  • 250g winterpeen
  • 1 ui
  • 2t knoflook
  • 1 navel sinaasappel
  • 35g (gele) curry pasta
  • 200ml kokosmelk
  • 400ml groentebouillon
  • 15g verse koriander

2el zonnebloemolie

Zo maak je het klaar:

Snipper de ui en snijd de knoflook en koriander grof. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 5 min op laag vuur. Was ondertussen de pompen en halveer in de lengte. Verwijden de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Laat de schil zitten. Snijd beide helften in blokjes van 2 cm.


Pel de sinaasappel en verdeel in partjes. Snijd de winterpeen in plakjes.


Doe de pompoen, winterpeen, sinaasappel en currypasta bij de ui. Voeg de kokosmelk en bouillon toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 30 min zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer en bestrooi met koriander.

Bron: gemaakt door Mees, “heel Roosendaal kookt! “

Geplaatst in ,

Deel dit recept: