Falafel met couscous salade

Dit heb je nodig: 

  • 300g couscous
  • 0,5 l verse sinaasappelsap
  • 2 rode paprika
  • 100g feta
  • 2 takjes verse munt
  • 2 takjes peterselie
  • 2 stengels lente ui
  • Sap van 1 citroen
  • 2 el olijfolie
  • 1 courgette
  • 800g kikkererwten (geweekt en gekookt)
  • 2 ei
  • 2 rode ui
  • 2t knoflook
  • 4 tl Nasi & Co kruiden van Green Gypsy
  • Olijfolie voor bakken
  • Peper en zout

Zo maak je de couscous salade klaar:

Doe de sinaasappelsap in een pan en breng aan de kook. Doe de couscous in een schaal. Zodra de sinaasappelsap kookt, haal je deze van het vuur en schenk je de sinaasappelsap voorzichtig over de couscous tot 2 cm boven de couscous. Dek de schaal af met een bord of folie en zet opzij.


Snij de paprika in kleine stukjes en de lente ui in kleine ringen. Verkruimel de feta, haal de blaadjes van de takjes en snij samen met de peterselie fijn. Snijd de courgette in plakjes en leg deze op de gril. 


Maak de couscous met een vork los en voeg alle ingredienten toe. Meng door elkaar. Breng op smaak met citroensap, olijfolie, peper en zout.


Zo maak je de falafel klaar:

Pureer de kikkererwten en de eieren, totdat het 1 geheel is.


Snijd de knoflook en de uien fijn. Fruit dit even aan in een pan met wat olie, samen met de Nasi & Co. Snijd de peterselie fijn en meng dit, samen met het uienmengsel, door het geheel. Je hebt nu dus een ‘drapje’.


Rol hier vervolgens balletjes van tussen je handen. Zorg ervoor dat er geen lucht in de balletjes zit, anders vallen ze in de pan uit elkaar.


Bak de balletjes op totdat ze goudbruin zijn in een klein laagje olie.

Geplaatst in ,

Deel dit recept: