Indiase champignonstoof

Dit heb je nodig:

  • 500g kastanjechampignons, in kwarten
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • Stukje verse gember, ca 3cm geraspt
  • Klein bosjes koriander, de steeltjes fijngesneden en de blaadjes grof gehakt
  • 2 tl komijn poeder
  • 2 tl korianderpoeder
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 2 el tomatenpuree
  • Sap van ½ citroen
  • Zout en peper
  • 2 el olie

Zo maak je het klaar:

Verhit 1 el olie in een hapjespan en bak er de champignons 5-10 minuten op hoog vuur in tot het vocht verdampt is en de  champignons beginnen te karamelliseren. Schep ze uit de pan en zet het vuur lager. Verhit weer 1 el olie in de pan en fruit er de ui met een snufje zout in ca 10 minuten zacht in. Voeg de gember, knoflook en de koriandersteeltjes toe en fruit 2-3 minuten verder.


Voeg de specerijen en de tomatenpuree toe en fruit nog enkele minuten. Blus af met 100 ml water en doe de champignons terug in de pan. Breng aan de kook en kook ca 10 minuten op laag vuur. Breng op smaak met zout, peper en het citroensap en maak af met de gehakte korianderblaadjes.


Lekker met rijst en/of naan

Bron: Foodies augustus 2021

Geplaatst in ,

Deel dit recept: