Koolrabi-wortelsoep

Dit heb je nodig: 

  • 200 gr wortels
  • 200 gr koolrabi
  • 1 kruimige aardappel
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1,5 l water
  • 3 groentebouillonblokjes

Zo maak je het klaar:

Schrap de wortels en snijd ze in stukken van 2 cm dik. Schil de koolrabi en snijd die in blokjes. Schil de aardappel en snijd hem in blokjes. Pel en snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Doe een klont boter in een ruime pan. Voeg de ui en knoflook toe en laat even glazig worden. Voeg de rozemarijn en tijm toe en bak even mee.


Voeg de stukjes wortel toe en bak zachtjes een paar minuten door. Doe dan pas de koolrabi en de aardappelblokjes erbij. Roer nog even door. Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep met een staafmixer glad. Breng vervolgens op smaak met peper en zout en schep in 4 kommen.


Bron: www.hollandsekeuken.nl

Geplaatst in ,

Deel dit recept: