Rode pepersoep

Dit heb je nodig: 

  • 1l bouillon
  • 6 tomaten
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 3 rode pepers
  • 2el tomatenpuree
  • 2t knoflook
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl suiker
  • (zee)zout
  • Olijfolie

Zo maak je het klaar:

Pel de ui en snij deze in ringen. Snijd de tomaten. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in grove stukken. Snij de rode pepers in de lengte door en verwijder de zaadlijsten. Snij de rode pepers vervolgens in halve ringen.


Doe een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en pepers hierin. Voeg de tomaten en paprika toe, laat dit nog even sudderen tot de tomaten zacht zijn en roer de tomatenpuree door het mengsel om die even mee te laten verwarmen. Nu mag ook de bouillon


Nu mag ook de bouillon toegevoegd worden evenals de suiker en paprikapoeder. Laat dit nog zo een 30 minuten op een zacht vuur door sudderen. Pureer de soep met een staafmixer en zeef hem daarna.

Geplaatst in ,

Deel dit recept: