Vegetarisch ‘stoofvlees’

Dit heb je nodig: 

  • 3 aubergines
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 1 winterpeen
  • 1 rode ui
  • 1 gele ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • Klein potje grove mosterd
  • 330 ml donker bier
  • 330 ml water
  • 1 bouillonblokje
  • 1 flinke eetlepel boter
  • 2 eetlepels bloem

Zo maak je het klaar:

Maak de winterpeen, knoflook en uien schoon. Snijd de aubergine, ui, kastanje champignon en winterpeen in blokjes en hak de knoflook fijn. Verwarm de oven voor op 150 graden.


Verhit een flinke klont boter in een ovenbestendige pan of braadpan. Fruit de ui en wortel. Voeg de champignons en de aubergine toe en laat garen.


Roer de bloem goed door het groenten mengsel heen. Voeg nu de laurierblaadjes, kruidnagels, mosterd, bouillonblokje en het bier toe. Vul het bierflesje vervolgens met water en voeg toe. Breng op smaak met peper en breng de stoofpot rustig aan de kook.


Plaats de pan met deksel in de oven en laat de stoofschotel minimaal 1 uur zachtjes garen.


Controleer of de saus dik genoeg is. Is deze nog te dun, stoof het dan nog 20 minuten zonder deksel in de oven. Is de saus te dik, voeg dan nog wat bouillon toe.


Serveertip: heerlijk met friet, stamppot of brood.

Geplaatst in , ,

Deel dit recept: