Dahl met paksoi (soep)

Dit heb je nodig: 

  • 250 gram  linzen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 vleestomaten, in blokjes
  • 1 winterpeen in blokjes
  • 1 paksoi, in reepjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 10 gram verse gember, fijngehakt
  • 1 el mix van dahl kruiden
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1,2l groentebouillon
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl zout

Zo maak je het klaar:

Snipper de ui, snij de tomaat en winterpeen in blokjes, hak de knoflook en de gember fijn en snij de paksoi in reepjes.


Verhit een grote soeppan met  een eetlepel olie. Fruit de ui, knoflook en gember op laag vuur rustig aan. Voeg na 2 minuten de specerijen toe en blijf goed roeren.


Voeg de tomatenblokjes, winterpeen, linzen en tomatenpuree toe.  Doe de groentebouillon erbij en roer goed door. Laat aan de kook komen en draai het vuur zacht.


Laat de dahl in ongeveer 15-20 minuten zachtjes gaar koken.
Voeg na 10 minuten de witte reepjes van de gesneden paksoi toe en als laatste het groene gedeelte zodat dit lekker knapperig blijft.


De soep is gaar wanneer de linzen zachtgekookt zijn maar nog wel goed zichtbaar. Vind je de soep te dik dan verdun je deze met wat water.


EET SMAKELIJK!

Geplaatst in , ,

Deel dit recept: