Koolraap mosterdsoep

Dit heb je nodig: 

  • 125 gram aardappels
  • 1 winterpeen
  • 1 grote koolraap
  • 1 flinke goudreinette
  • 1 kleine ui
  • 1 a 2 el grove mosterd
  • 1 el boter
  • 1 l groentebouillon
  • 250 ml melk
  • 2 tl piment
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je het klaar:

Schil de aardappelen, winterpeen, koolraap en de appel en snij in blokjes. Pel en snipper de ui.


Verhit de boter in een soeppan. Fruit de ui, op laag vuur, tot deze glazig en goudbruin is.


Doe de piment, winterpeen, de koolraap, de aardappels en de appelblokjes bij de ui. Bak een paar minuten zachtjes mee.


Doe de bouillon en de melk bij de groenten en breng aan de kook. Laat 20 minuten doorkoken tot alle groenten goed gaar is.


Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Voeg nu de mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout.


Bron: dianevanewijkl.nl

Geplaatst in ,

Deel dit recept: