Turkse linzensoep

Dit heb je nodig: 

  • 1 ui, groot
  • 2 tomaten
  • Rode peper,  ¼
  • 200g  linzen
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 5t knoflook
  • 2tl paprikapoeder
  • 2tl komijnzaad
  • 70g  tomatenpuree
  • Klont boter
  • olijfolie

Zo maak je het klaar:

Pel en snipper de ui. Snijd de rode peper en de gepelde teentjes knoflook heel fijn. Verhit olie in een soeppan en fruit de ui glazig. Doe een kwart van de rode peper en knoflook erbij en bak een minuutje mee


Voeg 700ml gekookt water toe. Breng aan de kook en voeg het bouillonblokje, een snuf zout, paprikapoeder en de linzen toe. Laat het geheel 45 minuten zachtjes koken.


Voeg 700ml gekookt water toe. Breng aan de kook en voeg het bouillonblokje, een snuf zout, paprikapoeder en de linzen toe. Laat het geheel 45 minuten zachtjes koken

Eventueel serveren met een schep yoghurt en wat paprikapoeder on top. Heerlijk met turks brood en paprika salsa

Geplaatst in ,

Deel dit recept: