Vega Lahmacun (Turkse Pizza)

Dit heb je nodig voor 2-3 personen: 

  • 6 tortilla’s
  • 400 gram kastanje champignons
  • 4 tomaten
  • 1 gele ui
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • Blikje tomatenpuree
  • Kwart bosje peterselie
  • Kwart bosje koriander
  • Theelepel gerookt paprikapoeder en komijnpoeder

    Voor de topping
  • 2 mini komkommers
  • 1 rode ui
  • 1/2 ijsbergsla

    Voor de saus
  • 500 ml verse yoghurt
  • 1 takje munt
  • 2 tenen knoflook

Zo maak je het klaar:

Begin met de saus. Snijd de champignons samen met de ui, paprika, knoflook en peper zonder zaadjes met een groot koksmes zo fijn mogelijk. Zet een grote koekenpan op het vuur met een beetje olie. Bak hierin het fijngesneden mengsel aan zodat het vocht uit de champignons verdampt. Snijd ondertussen de tomaten en kruiden fijn en voeg deze samen met het blikje tomatenpuree en het paprikapoeder en de komijn toe. Bak het geheel ongeveer 30 minuten zachtjes door tot het meeste vocht verdwenen is en de saus een mooie diepdonkere kleur heeft. (Tip: voeg een kleine theelepel sojasaus en/of balsamicoazijn toe voor een diepere smaak).


Zet de grill aan op hoge stand. Voor de toppings: Snij de rode ui in fijne ringen, de komkommers in dunne partjes en de ijsberg sla klein. Meng voor de saus de yoghurt met een paar fijngesneden muntblaadjes en de uitgeperste teentjes knoflook. Proef de saus en voeg naar smaak wat peper toe.


Bestrijk de wraps met de champignonsaus en plaats deze op de grill tot deze mooi verkleuren. Beleg ze met de toppings, een beetje saus en rol ze op. Serveer ze in een papiertje (of zilverfolie) zodat ze mooi dicht blijven.


Dit vegatas recept is gemaakt door Gidi van GidiCoaching.nl in actie voor Colsensation weiland en wordt geserveerd door één van de foodstands op het festival !

Deel dit recept: