Wortel-gembersoep

Dit heb je nodig: 

  • 1 el olijfolie
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook grof gehakt
  • 500 gr wortel gehakt
  • 1,5 tl vers geraspte gember
  • 1 el appelcider azijn
  • 750-1000 ml groente bouillon
  • Zeezout en zwarte peper
  • Serveer met kokosmelk en/of beetje pesto

Zo maak je het klaar:

Verwarm de olijfolie in een grote soeppan op medium vuur. Voeg de ui toe en bak tot de ui mooi glazig is, roer af en toe om.


Voeg de knoflook toe en de wortels en bak het geheel even mee.


Roer de gember en de appelciderazijn er door en voeg dan de groente bouillon toe. Begin met 750 ml en

kijk of je alles nodig hebt. Afhankelijk van de gewenste dikte van de soep.

Breng aan de kook en zet het vuur dan laag. Laat rustig koken tot de wortels gaar zijn, ongeveer 30 minuten.

Gebruik een staafmixer om de soep mooi glad te blenden.

Serveer eventueel met wat kokosmelk en een beetje pesto erbovenop.

Bron: https://miljuschka.nl/

Geplaatst in , ,

Deel dit recept: