Romige tagliatelle met asperges en zeekraal

Dit heb je nodig voor 2-3 personen: 

  • 250 gram tagliatelle
  • 150 gram witte asperge
  • 100 gram zeekraal
  • 100 gram mascarpone
  • 1 teentje knoflook
  • 1 Citroen
  • 50 gram Hazelnoten
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Zo maak je het klaar:

Schil de asperges en breek het harde uiteinde eraf. Kook de schillen ongeveer 20 minuten in 1 liter water. Snijd de asperges schuin in stukken. Kook deze in ongeveer 8 minuten gaar bij de schillen in een zeef of kleine vergiet (of schep ze er uit met een schuimspaan). Kook ondertussen de pasta beetgaar in een andere pan. Schep een beetje kookvocht af voordat je de pasta afgiet.


Pel de knoflook en snijd fijn. Fruit deze aan in wat olie. Spoel de zeekraal kort onder koud stromend water en bak deze een paar minuten mee met de knoflook.


Meng de asperges en de knoflook door de pasta, voeg een beetje van het kookvocht toe en doe de mascarpone erbij. Schep om tot de kaas volledig is opgenomen. Verdeel de pasta over 2 borden. Besprenkel met een beetje citroensap en de gehakte hazelnoten en maal er wat peper overheen.


Bewaar de aspergebouillon voor een heerlijk huisgemaakte aspergesoep.

Deel dit recept: