Rabarbersoep.

Dit heb je nodig: 

  • 500 gram rabarber
  • 5 tomaten
  • 1 rode peper
  • 1 ui
  • Stukje gember (1 el)
  • 1 paprika
  • 1 teentje knoflook
  • wat takjes tijm
  • 1 tl bouillon
  • 25 gram suiker
  • Gehakte walnoten
  • Zout peper en olijfolie naar smaak

Zo maak je het klaar:

Schil de gember en rasp die fijn. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de paprika, tomaat en peper in kleine stukjes. Maak de rabarber schoon (verwijder het blad, dit is giftig) en snijd in kleine stukjes.


Verhit wat olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui, knoflook, peper, paprika en gember. Bak dit 5 tot 8 min glazig.

Voeg de rabarber stukjes toe en laat 5 min zachtjes bakken. Rits de tijm en voeg toe.


Voeg dan ook de bouillon en de tomatenstukjes toe en laat 10 min doorkoken tot de rabarber zacht is. Pureer of blend de soep en breng op smaak met suiker, peper en zout.

Geplaatst in , ,

Deel dit recept: