Cherrytomaten tarte tatin met Burrata
Dit heb je nodig:
- 750 gram cherry trostomaten
- 4 uien
- 1 teen knoflook
- 5 gram tijm
- 1 rol bladerdeel
- 1 bol burrata
- 30 gram boter
- 1 el balsamicoazijn
- 1 tl suiker
Zo maak je het klaar:
Verwarm de boter in een pan. Snijd de uien in dunne ringen en karamelliseer deze in de boter. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Hak de knoflook fijn en ris de blaadjes van de tijm. Voeg de tomaatjes, suiker, knoflook, balsamicoazijn en tijm toe aan de uien en breng op smaak met peper en zout. Bak het 3 minuten op hoog vuur tot de tomaatjes knappen. Kook 10 minuten in.
Giet het tomatenmengsel in een ronde, lage bakvorm en dek af met het bladerdeeg. Bak de taart in 25 minuten gaar. Draai om op een bord zodat de bovenkant de onderkant wordt. Serveer met de burrata bovenop.
Geplaatst in Bijgerecht, Recept