Pitabroodjes met wortelfritters en frisse yoghurtsaus
Dit heb je nodig:
- 8 stuks bospeen
- 1 limoen
- 150 gr ijsbergsla
- 200 gr snoeptomaatjes
- 150 ml Griekse yoghurt
- 1 minikomkommer
- 2 eieren
- 4 pitabroodjes
- 4 el bloem
- 3 tl komijnpoeder
Zo maak je het klaar:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de wortels. Meng de geraspte wortels met de eieren, bloem, 2 tl komijn, zout en peper. Maak koekjes van het beslag. Ze moeten 1 à 2 cm dik zijn. Verhit wat olijfolie in de pan, bak de fritters in 3 minuten per kant goudbruin.
Rasp de komkommer. Meng de yoghurt met de rest van de komijn en de komkommer. Voeg er naar smaak gerust nog een teentje knoflook aan toe. Rasp de schil van de limoen en voeg die samen met het sap van een halve limoen toe aan de yoghurtsaus. Breng op smaak met een klein beetje zout.
Bak de pitabroodjes in de oven tot goudbrein. Snijd de tomaatjes doormidden en de sla in dunne reepjes. Beleg de pita’s met de sla, tomaten en een beetje saus en leg de fritters hierop.
Serveer de broodjes zo, of met een frisse salade of zoete aardappel frietjes uit de oven.