Quiche met zoete aardappel korst en spinazie vulling
Dit heb je nodig:
- 2 zoete aardappel (middel groot)
- 300g verse spinazie
- 1 grote rode ui
- 75g walnoot, grof gehakt
- 75g geraspte kaas
- 4 eieren
- Paar takjes oregano (gedroogd kan ook)
- 1 el olie
- Peper en zout
Zo maak je het klaar:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappels en snijd ze met een mandoline of dunschiller in dunne plakjes, net dun genoeg zodat ze nog een beetje buigzaam zijn. Vet een ovenschaal in met olie. Doe de plakjes aardappel in een kom en schep er 1 el olie door. Bekleed de bodem en de zijkanten van de schaal met zoete aardappel, leg de schijfjes telkens dakpansgewijs over elkaar. Plaats de schaal 15 minuten in de oven. Hak ondertussen de ui fijn en fruit deze in een beetje olie aan. Voeg daarna in etappes de gewassen spinazie toe tot deze geslonken is.
Klop de eieren er doorheen en daarna ook de kaas, walnoten en kruiden. Haal de ovenschaal uit de oven en vul de ‘korst’ van zoete aardappel met het spinaziemengsel. Zet de ovenschaal nogmaals voor 35 minuten terug in de oven. Check altijd even of de vulling goed gaar is met een prikker.
Bron: www.leukerecepten.nl