Gevulde courgettes
Dit heb je nodig:
- 2 courgettes
- 1 teen knoflook
- 100g cherry-tomaatjes
- 1 rode ui
- 1 tl oregano
- Klein handje bieslook
- Peper en zout
- Olijfolie
- 50g feta
Zo maak je het klaar:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de courgettes en snij ze doormidden.
Schraap het binnenste gedeelte van de courgette eruit met een lepel of met een parienne boortje. Haal er zoveel mogelijk uit maar maak geen gaten in de bodem.
Hak de courgettepulp fijn met een scherp mes. Doe dit in een kom. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Voeg dit bij de courgette. Snijd de tomaatjes in partjes en voeg deze bij de courgette. Verkruimel de feta over het courgette-mengsel. Breng de vulling op smaak met de oregano en wat peper en zout.
Leg de courgette-helften in een ingevette ovenschaal. Schep de vulling in de courgette-bootjes. Besprenkel de gevulde courgette met wat olijfolie.
Bak ze in ongeveer 20-25 minuten af in een voorverwarmde oven. Mocht de bovenkant tussentijds te donker worden dek deze dan af met wat aluminiumfolie. Garneer de courgettes met wat fijngehakte bieslook.
Serveer met rijst en eventueel een salade